fbpx
Creëer lange wimpers met een serum!

Creëer lange wimpers met een serum!

Vrouwen met lange wimpers, waar een likje mascara slechts een extraatje is: het is jaloersmakend. Voor jou is mascara toch echt een must. Natuurlijk is het nooit een verplichting, maar zonder make-up voelt het alsof je een vermoeide uitstraling hebt. Je bent helaas niet gezegend met lange, volle wimpers. Toch betekent dit niet dat het onmogelijk is. Een serum doet namelijk wonderen.

Wimpergroeicyclus

Maar voordat we verder gaan naar hoe je de wimpergroei stimuleert, is het belangrijk om te weten hoe je wimpergroei überhaupt werkt. De wimpergroeicyclus kun je verdelen in drie fases. De eerste is de ontplooiing van je babyhaartjes. Hierbij groeit het haartje uit van niets tot het babyhaartje. In de tweede fase wordt je wimper langer en dikker. Wanneer het haartje is uitgegroeid, gaan je wimpers als het ware in de rust. Vervolgens breekt de derde fase aan waarbij je wimper uitvalt en de cyclus weer opnieuw begint.

Het bijspringen van het serum

Je wimpergroei is en blijft een natuurlijk proces en verschilt per persoon. Net zoals hoe je wimpers eruit zien. Maar een wimperserum is een mooie manier om de groei en dikte van je wimpers te stimuleren. Een serum moet eigenlijk bijspringen in de tweede fase van het groeiproces. Het product verlengt als het ware het groeien en vertraagt het uitvallen. Bovendien voedt een goed serum je wimpers ook. Daardoor wordt de conditie van je haartjes beter. Met als resultaat meer volume, lengte en glans.

Schadelijke stof

Wil je graag een wimperserum aanschaffen? Doe dit niet zomaar! Sommige producten bevatten namelijk de stof ‘birmatoprost’. Oorspronkelijk is dit ingrediënt bedoeld voor mensen met een oogaandoening. Wanneer je het op je gezonde oog aanbrengt, kan het voor bijwerkingen zorgen. Denk aan pigmentatie op je oogleden en verkleuring van je iris. Gelukkig zijn er ook genoeg serums te vinden die wel veilige en effectieve stoffen bevatten.

De juiste serums

Maar waar moet je dan naar zoeken? Belangrijk is om op te letten of het serum natuurlijke of plantaardige ingrediënten bevat. Deze stoffen zijn eigenlijk het veiligst. Dit komt doordat ze niet op chemische basis zijn. L-Carnitine is een voorbeeld van een natuurlijk en betrouwbare stof. Dit is een klein aminozuur, dat je haar glanzend, sterk en elastischer maakt. Ook houdt het je haar langer intact. Daarnaast zijn er bepaalde oliën die dezelfde werking hebben. Waaronder Jojoba- en Castorolie. Kijk of je serums kunt vinden die zulke elementen bevatten. Op die manier stimuleer je je wimpergroei op een veilige manier.

Hoe gebruik je het?

Zodra je eenmaal een serum hebt aangeschaft, is het wellicht ook wenselijk om te weten hoe je het aanbrengt. Bij de meeste wimperserums is een klein kwastje of applicator toegevoegd. Laat hier vervolgens een paar druppeltjes op vallen. Heb je nog make-up op? Haal dit er eerst af, voordat je begint met smeren. Bij het aanbrengen begin je bij de binnenste ooghoek. Daarna ga je langs de wimperlijn richting de buitenste ooghoek. Vervolgens is het slechts een kwestie van herhaling en geduld.

Professionele hulp

Wil jij je wimpers intenser en opvallender krijgen? Dan kun je ook terecht bij Vital Huidinstituut. De specialisten verven je wimpers, waardoor de kleur donkerder wordt en je expressie te goede komt. Wil je liever ook een serum gebruiken? We geven je graag het nodige advies. Ook bieden wij andere behandelingen aan op gebied van huidverbetering, ontspanning en schoonheid. Heb je vragen? neem gerust contact met ons op!