fbpx
‘Dankzij Vital durf ik ondanks mijn rosacea weer te stralen’

‘Dankzij Vital durf ik ondanks mijn rosacea weer te stralen’

Waar kijk je het eerste naar als je iemand tegenkomt? Het gezicht, waarschijnlijk. Als er iets met je gezicht aan de hand is valt het iedereen dus direct op. Helaas zijn er huidaandoeningen die specifiek je gezicht kunnen aantasten. Een daarvan is rosacea: een aandoening waarbij je wangen en neus rood kleuren met bultjes en de vaatjes onder de huid sterk zichtbaar worden. Een van mijn klanten, Carolien (43), vertelt over hoe zij rosacea heeft ervaren.

Ik voelde me prima

‘Als je naar mijn gezicht keek, leek het altijd alsof ik me schaamde, zelfs al voelde ik me prima. De huid op mijn gezicht vertelde alleen een ander verhaal. Ik had rosacea, een huidaandoening die ervoor zorgde dat ik erg veel kleine rode bultjes op mijn wangen had, waardoor die volledig rood waren gekleurd. De waarheid is, die schaamte was er door de rosacea wel degelijk.’

Het zit dieper dan de huid

‘Rosacea is een conditie die op je huid zit. Maar op den duur trekt het veel dieper dan dat. Veel mensen keken met hun ooghoeken toch naar me. Wat is er met háár aan de hand, zie ik ze denken. In het begin kun je dit nog relativeren: zij weten niet wat er aan de hand is. Het zijn maar wildvreemden. Iedereen heeft wel wat, en noem maar op. Dit kun je alleen niet eeuwig volhouden. Ik begon me te toch, ondanks dat ik wist dat het onnodig was, te schamen voor mijn rode huid.’

Zelfverzekerd de deur uit

‘Ik wilde er maar wat graag vanaf zodat ik weer over straat kon zonder al die starende blikken. Ik wilde me weer aantrekkelijk kunnen voelen, en niet enkel mooi ergens achter de rode vlekken. Ik klopte aan bij Vital Huidinstituut omdat het me een professioneel bedrijf leek. Bij Vital waren ze bekend met mijn conditie en wisten ze precies wat er nodig was om het aan te pakken. Ik ben een aantal keer langs geweest, en ik moest even geduld hebben – rosacea is hardnekkig. Maar na hun professionele en doelgerichte aanpak mag het resultaat er zijn. De rode uitslag keert veel minder vaak terug en valt meestal bijna niet op. Ik merk dat ik weer de deur uit ga zonder me er mee bezig te houden. Dankzij Vital durf ik ondanks mijn rosacea weer te stralen!’

De symptomen beperken

Vital Huidinstituut is opgezet door Marjan van Gemerden. Ze vertelt dat rosacea een vervelende aandoening is die meer doet dan rode uitslag veroorzaken. ‘Je gezicht is je visitekaartje. Als je gezicht ineens rood begint te kleuren snap ik volledig dat je jezelf kunt gaan schamen voor hoe je eruit ziet. Je krijgt bovendien last van ‘flare-ups’, waarbij de roodheid nog erger wordt. Rosacea is helaas een chronische aandoeningen, we kunnen deze niet verhelpen. Maar de schaamte is helemaal niet nodig. Wat we namelijk wel kunnen doen is met regelmatige behandelingen de symptomen tot een minimum beperken.’

Je gezicht laten zien met trots

‘Rosacea speelt vooral op in specifieke omstandigheden. De aandoening is bijvoorbeeld vaak een stuk erger nadat er zon op heeft gestaan. Ook eten kan meespelen – alcohol, koffie, zuiver en soja kunnen er allemaal voor zorgen dat de uitslag optreedt. Andere triggers zijn stress, sigaretten, pittig eten en agressieve huidbehandelingen. Bij Vital hebben we de grootste zorg voor je huid en zoeken we naar de behandeling die jij nodig hebt. We hebben niet alleen alle kennis in huis om rosacea aan te pakken, maar ook andere huidaandoeningen en kleurafwijkingen. We willen dat jij er op je best uit ziet, en met trots je gezicht kunt laten zien.’ Een aandoening als rosacea, die vaak erg zichtbaar is en uit zichzelf niet weggaat, heeft een grote impact op je leven. Maar het hoeft je leven niet te beheersen. Het verhaal van Carolien laat zien dat het mogelijk is om je weer prachtig en stralend te voelen.