fbpx

Nieuw bij Vital!

Na twee jaar intensief onderzoek naar de beste- en veiligste huidverbeterende laser, zijn wij trots op u de volgende specialistische behandelingen aan te kunnen bieden. Lees hieronder meer over de Fractional Laser en bekijk ook de video en voor- en na foto’s!
Eindelijk een oplossing voor Striae!

Miljoenen vrouwen hebben striae/zwangerschapsstrepen. Over het algemeen treedt striae op als gevolg van de puberteit, zwangerschap, hormonale veranderingen en gewichtstoename.

Tot nu toe waren er weinig mogelijkheden om striae te behandelen, maar dat is veranderd. Onlangs heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) de Palomar Starlux 1540 wereldwijd als enige erkend voor deze indicatie.

Onze fractionele, niet-ablatieve laser minimaliseert de verschijnselen van striae en dat zonder downtime/hersteltijd. Het Lux 1540 handstuk verbetert de lelijke kleur- en huidsstructuur die met striae geassocieerd wordt aanzienlijk. Uw huid zal er na enkele behandelingen absoluut gladder en beter uitzien. Voor deze behandeling is geen verdoving nodig. Zonlicht dient u echter 4 weken voor en 6 maanden na de laatste behandeling te vermijden.

De laser geeft laserstralen af in zeer smalle bundels. Elke bundel vormt een warmtekolom in de huid. De opgewarmde huid activeert de aanmaak van nieuw weefsel. Er ontstaat als vanzelf een natuurlijk genezingsproces van de huid en aanmaak van nieuw collageen. 
Heeft u specifieke vragen over deze laserbehandeling of wilt u meer lezen, dan verwijzen wij u graag naar de algemene informatie over de fractionallaser.

Onderzoek Fractional Laser

Na 2 jaar intensief onderzoek hebben wij weloverwogen gekozen voor de Palomar Fractional laser. Een krachtige, veilige medische laser voor huidverjonging/verbetering.

Bij deze keuze hebben wij gelet op de volgende aspecten:
•    Indicaties
•    Werkingsmechanismen
•    Algemene veiligheid
•    Dieptewerking
•    Complicaties
•    Bewezen klinische resultaten

De Palomar Starlux Fractional 1540 laser bleek op deze punten het beste.

Zie voor meer informatie: www.palomarmedical.com

Waar(voor) kan de behandeling ingezet worden?

Met deze laser kan op een veilige manier een behandeling gegeven worden ter verbetering van:

  • Rimpels
  • Huidstructuur/grove poriën
  • Acné littekens
  • Chirurgische littekens
  • Traumatische littekens
  • Striae (wereldwijd als enige laser FDA erkend voor deze indicatie)
  • Pigment (melasma/zwangerschapsmasker)
  • Zonbeschadigde huid
Hoe werkt de huidverbeterende behandeling?

Per behandeling worden laserstralen afgegeven in een matrix van vele, zeer smalle bundels; de fractional technologie:

Elke bundel vormt een warmtekolom in de huid.
Het intact gebleven weefsel rondom deze kolommen zorgt voor een optimale vervanging van deze “beschadigde” huid en tevens wordt in dit proces de aanmaak van nieuw collageen gestimuleerd. Op deze wijze wordt de behandelde huid vervangen door dat nieuwe en jonge collageen. Aanmaak van nieuw collageen zorgt voor verjonging door een “opvulling” van de rimpels en een verstrakking van de verslapte huid. Collageen is de bouwsteen van de huid en zorgt voor stevigheid en elasticiteit.

Juist ook de verhitting zorgt voor een verstevigend effect van de huid wat met een microbeschadiging alleen niet zal lukken.

Wat maakt een Palomar behandeling zo bijzonder?

Andere lasersystemen, zoals de CO2 laser, gebruiken een ablatieve methode: hierbij wordt de opperhuid en een gedeelte van de lederhuid verwijderd.

Het herstel duurt meerdere weken en mogelijke bijwerkingen zijn wekenlange roodheid, pigmentverschuivingen en een risico op wondinfecties. De behandelingen met de Palomar Starlux geven uitstekende resultaten zonder eerder genoemde bijwerkingen en zonder herstelperiode. De laserstraal uit het handstuk dringt diep door in de huid. Daarbij zorgt de fractional methode voor een snelle genezing in de lederhuid terwijl de opperhuid intact blijft en er geen blijvende roodheid ontstaat.

Zijn de behandelingen veilig?

De Fractional laser heeft zijn absorptie/opname op het water in de huid (wat zich in elke cel van ons lichaam bevind). De laserpuls wordt dus door niets anders geabsorbeerd dan water en zal hier een verhitting op geven.

De maximale dieptewerking van deze laser is 1,5 mm. Dit is voldoende om de diepste littekens een duidelijke structuur en functionaliteitverbetering te geven. Teven kunnen hierbij ook rimpels en andere huidcondities verbeterd worden.
Dieper dan deze 1,5 mm gaat de laser niet waardoor er geen spieren e.d. beschadigd zouden kunnen raken.
Specifieke koeling van de bovenste huidlaag zorgt ervoor dat de beschermlaag van de huid intact blijft waardoor er geen risico op infecties bestaat.
Deze eigenschappen zorgen voor een optimaal resultaat met een minimaal risico. Als behandelaar hebben wij een gecertificeerde laser-
opleiding gevolgd en blijven wij constant op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van laser en licht.

Zon en de behandeling

Voorafgaand aan een behandeling mag u vier weken niet in de zon!

Na de behandeling zal zich nieuwe huid beginnen te vormen en is het van essentieel belang blootstelling aan zonlicht tenminste twee weken na behandelingen te vermijden. Tussen de behandelingen dient u een zonnebrandmiddel te gebruiken met SPF30 of hoger die UVA/UVB-bescherming biedt samen met een sunblock zoals zinkoxide of titaniumdioxide. Na de laatste laserbehandeling dient u, wanneer u buiten bent gedurende 6 maanden altijd SPF30 of hoger te gebruiken.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een serie behandelingen (4 tot 6) met een tussentijd van vier weken kan nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Dit omdat uw huid stukje bij beetje vervangen wordt. De meeste patiënten ervaren echter binnen enkele dagen al positieve veranderingen in de huidtextuur en de kwaliteit van de huid. In feite zet de Fractionallaser behandeling uw huid een paar jaar terug in de tijd. Vervolgens zal het verouderingsproces gewoon doorgaan. U kunt eens per jaar of eens per twee jaar een opfris-behandeling ondergaan. Naar gelang uw wensen.

Wat kan ik direct na de behandeling verwachten?

Na de behandeling kunt u direct uw dagelijkse bezigheden hervatten.

Een lichte roodheid en gevoel van zonverbranding kunt u wel ervaren. Dit verdwijnt echter binnen enkele uren na de behandeling. 
Voor de fractional behandeling met de Palomar Starlux 1540 is geen verdoving nodig en er is geen sprake van een herstelperiode.

Studies

De laser is in meerdere medische studies onderzocht en veilig en effectief gebleken.

De laatst uitgevoerde studie was op striae, waarbij de Fractional 1540 van Palomar als enige laser een FDA goedkeuring heeft gekregen voor de behandeling daarvan.
 De Palomar Starlux Fractional 1540 voldoet aan alle veiligheidseisen zowel op technisch als op medisch aspect wat uw veiligheid waarborgt.

Vergoedingen/vragen?

Indien u een verwijzing heeft van een huisarts of specialist worden veel van onze behandelingen vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht u nog vragen hebben over deze specifieke laser en zijn toepassingsmogelijkheden, dan willen wij deze graag voor u beantwoorden.

Beeldmateriaal

GEÏNTERESSEERD IN ÉÉN VAN ONZE BEHANDELINGEN?

Vraag dan een demonstratie aan of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!