fbpx
Gespannen? Ontdek de mogelijkheden van massages!

Gespannen? Ontdek de mogelijkheden van massages!

In deze roerige tijd van Corona is een ontspannen moment voor jezelf niet verkeerd. Een massage is meer dan een eenmalige luxe alleen. Althans, dat zou het moeten zijn.

Multifunctionele massages

Lichaamsontspanning brengt veel voordelen met zich mee. Zo nemen verschillende lichamelijke klachten sterk af wanneer de spieren meer ontspannen zijn. Rugpijn of schouderproblemen kunnen zelfs volledig verdwijnen. Daarnaast ondersteunt massage het lichaam bij het afvoeren van afvalstoffen en het opnemen van voedingsstoffen. Bovendien verbetert de functionaliteit van de organen. Kortom: een goede massage zorgt ervoor dat je weer lekker in je vel komt te zitten. Er zijn daarbij verschillende uitvoeringen, passend bij uiteenlopende wensen.

Geurtjes, oliën en masseren

Waar denk jij aan als je ‘aromatische massage’ hoort? Waarschijnlijk komen er verschillende gedachten in je op. Zo richt een aromatische massage zich op het onderhouden en bevorderen van je gezondheid en schoonheid. Verder draagt het bij aan het verminderen van klachten aan spieren of huid en het herstellen van de algehele balans van je lichaam. Dat komt doordat de krachtige ingrediënten in de olie medicinaal kunnen werken. We masseren de olie over je lichaam. Ook maken we een geurwater, waarin we een kompresdoek drenken. De spieren, huid en je geest komen weer in evenwicht tot elkaar.

Vacuümmassage

Een andere massagetechniek is cupping. Hierbij behandelen we dieper liggend weefsel door middel van cups die we vacuüm laten trekken op de huid. Door het vacuümeffect worden gifstoffen naar het huidoppervlak bewogen en raken spieren en huid beter doorbloed, wat ervoor zorgt dat de gifstoffen sneller worden afgevoerd. Het lichaam is voelbaar meer ontspannen. Ook kan cupping worden ingezet bij cellulitis of afslankbehandelingen. De zuigkracht ondersteunt het lichaam bij de verwijdering van vocht en vet.

Blokkades opheffen

Het hoofd, de nek en schouders zijn belangrijke onderdelen van ons lichaam. Stress ontstaat vaak vanuit deze gebieden. We trekken de schouders hoger op en fronsen het voorhoofd, waardoor pijn alleen maar erger wordt. Middels een Indian head massage kun je deze cirkel doorbreken. Tijdens deze behandeling wordt je dertig minuten op de probleemgebieden gemasseerd, waardoor de blokkades opgeheven worden. Naast de lichamelijke ontspanning helpt dit ook mentaal: door het loslaten van spanning kun je je beter concentreren. Deze hoofdhuidmassage wordt daarom sterk aangeraden tijdens een stressvolle periode.

Massage met stenen

Tot slot kun je kiezen voor de hotstone massage. Simpel gezegd is dit een massage die bestaat uit een combinatie van warme stenen en olie. De massage wordt uitgevoerd met zwarte basaltstenen. Deze stenen zijn gevormd door hete lava van vulkanen. Ze worden ondergedompeld in een warmwaterbad en daarna neergelegd op je rug. Door een hoog percentage van ijzer en magnesium blijven de stenen lang warm. Deze warmte en lichte druk brengt je tot rust. Na een paar minuten halen we de hotstones van je lichaam. Vervolgens wordt je lichaam verder los gemasseerd met de warme stenen en olie.

Vital Huidinstituut

Wil jij graag één van deze massages ervaren? Bij Vital Huidinstituut kun jij terecht voor een heerlijke behandeling! Graag helpen we je tot rust te komen, zodat je je drukke leven weer het hoofd kunt bieden. Dit doen wij op een deskundige, professionele manier. Ook bieden wij huidverbetering, definitieve ontharing en andere schoonheidsbehandelingen aan. Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Twijfel niet en neem gerust contact met ons op.