fbpx
Een gloednieuwe huid met chemische peeling

Een gloednieuwe huid met chemische peeling

Je huid krijgt dagelijks veel te verduren. De invloeden van het weer en milieu en het drukke stadsleven kunnen hun sporen achterlaten op je gezicht. Een standaard gezichtsbehandeling kan hier niet altijd tegenop, maar gelukkig biedt chemische peeling een oplossing. Een chemische peeling brengt je huid weer in balans en laat je glansrijk in het leven staan.

Chemische reactie

Het woord ‘chemisch’ roept al snel negatieve associaties op. Dat is in dit geval niet nodig! ‘Chemisch’ betekent namelijk niets meer dan de chemische reactie die zich voordoet in de huid. Er worden geen schadelijke chemische stoffen gebruikt tijdens de peelingbehandeling. In de peeling zitten zuren die elk een bepaalde werking hebben op je huid. Vaak zijn deze zuren afkomstig uit bijvoorbeeld fruit, melk of azijn.

Het echte werk

Voordat we beginnen met de dermapeeling, wordt je gezicht grondig gereinigd. Vervolgens brengen we een laagje met vloeistofoplossing aan voor een extra stimulans. Als laatste volgt de peelingvloeistof. De ingrediënten hierin zorgen voor exfoliatie van de huid en dringen door tot in de huidlaag. De bovenste laag met dode cellen schilfert hierdoor af. Een gloednieuwe, babyzachte huid is het gevolg! Op basis van het zuur dat gebruikt wordt, kan het effect op je huid verschillen. Wanneer een grotere ingreep nodig is, wordt een sterkere zuurwaarde gebruikt. Dit kan uitkomst bieden bij huidproblemen als littekens, pigmentvlekken of acne.

Optimale comfort

Tijdens de peeling kun je een lichte prikkeling op je huid ervaren. Naarmate de behandeling intenser wordt, kan deze sensatie sterker aanvoelen. We verlichten dit met een ventilator, die zachtjes over je gezicht waait. Zo zorgen we ervoor dat je je geen moment ongemakkelijk voelt. Ook na de behandeling ben je bij ons in goede handen. Je krijgt tips van ons mee om je huid na de peeling te verzorgen. Het kan zijn dat je huid er na de peeling wat rood uitziet, maar dit zal snel wegtrekken.

De voordelen van dermapeeling

Je kunt kiezen uit peelingbehandelingen met elk een verschillende intensiteit. Dit is afhankelijk van de pH-waarde van de zuren die hierin zijn verwerkt. Elk type zuur heeft weer invloed op een ander huidtype. Zo kunnen we de behandeling precies afstemmen op de behoeften van jouw huid. Droge huid krijgt een extra hydraterende behandeling. Om huidveroudering ongedaan te maken, wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd. Collageen is ook effectief bij het wegwerken van littekens en pigmentvlekken. Daarmaast worden overtollig talg en verstopte poriën tegengegaan bij een vette huid.

Voordelen van peelen

Ben je nog niet overtuigd? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Je kunt alvast voorbereidend werk doen door je huidtype te bepalen. Onze experts kunnen je hierbij helpen door een huidanalyse te doen. Op basis hiervan wordt gekozen welke peelingbehandeling het beste bij jouw huid en wensen past. Of je nou oneffenheden wilt wegwerken, huidveroudering wilt voorkomen, of gewoon een oppepper nodig hebt ­ onze dermapeelers laten je weer stralen!