fbpx
Help! Je eerste rimpeltjes en lijntjes

Help! Je eerste rimpeltjes en lijntjes

Bij het grondig inspecteren van je spiegelbeeld schrik jij je een hoedje. Natuurlijk wist je dat het er een keer aan zat te komen. Daarom nam je al voorzorgsmaatregelen, zoals niet te lang in de zon zitten en het smeren van lagen antirimpelcrème. Maar dat dat moment waarop de eerste rimpeltjes en lijntjes tevoorschijn kwamen, toch al zó snel naderde… Nee, dat had je niet verwacht. Stop met treuren, tijd voor actie. Zó krijg je weer een mooie, gladde en strakke huid!

Rimpeltjes en lijntjes: waarom?

Helaas: na je vijfentwintigste maakt je lichaam minder collageen en elastine aan. Het gevolg hiervan is meteen merkbaar. Je huid wordt slapper, en langzaam verschijnen de eerste zichtbare tekenen van huidveroudering. In welke mate jij last hebt van die rimpels, lijntjes en een slapper wordende huid, is trouwens ook genetisch bepaald. Dus bedankt mam, voor die kraaienpootjes… Verder beïnvloeden factoren als levensstijl, voeding, roken en zonnestraling het ontstaan van rimpels.

De locatie van je rimpeltjes en lijntjes

Op verschillende plekken in je gezicht kunnen lijntjes en rimpels verschijnen. Een bekende locatie is je voorhoofd, waar rimpels als horizontale lijnen zichtbaar worden. Deze worden ook wel ‘fronsrimpels’ genoemd. In de loop der tijd zullen deze lijnen breder en dieper worden. Ook op je wangen kunnen fijne lijntjes ontstaan, die extra goed te zien zijn als je praat of lacht. De kleine, fijne lijntjes die bij je ogen te zien zijn, ken je ook wel als ‘kraaienpootjes’. Andere bekende locaties voor lijntjes zijn tussen je wenkbrauwen, en tussen je neus en mond.

Tijd voor actie!

Nu je weet waar die lijntjes en rimpeltjes vandaan komen en op welke plekken je ze kunt verwachten, wil je natuurlijk óók weten hoe je ze kunt bestrijden! Een geschikte manier hiervoor is microdermabrasie. Microdermabrasie is een dieptepeeling, waarbij er op verschillende niveaus wordt gewerkt aan het proces van huidverbetering en huidverjonging. Hoe de behandeling precies in zijn werk gaat? Een fijne straal van microkristallen wordt door middel van een vacuüm langs je huid gezogen. Hierdoor laat de bovenste huidlaag los. Je huid wordt zo gestimuleerd tot het vormen van nieuwe, jonge cellen. De zuigwerking van de vacuüm geeft de doorbloeding van je huid een boost, evenals de aanmaak van nieuw collageen en elastine.

Pijnlijk?

Of de behandeling pijnlijk is? Nee hoor, het voelt gewoon alsof je een intense scrub ondergaat, die in plaats van met de hand met een apparaatje wordt uitgevoerd. Na de behandeling zie je al meteen dat je huid er zichtbaar gezonder en stralender uitziet, en dat eventuele oneffenheden als pukkeltjes en puistjes ook minder geworden zijn. Voor het beste resultaat onderga je de behandelingen in kuurverband, eens in de twee weken. Je zult zien dat na een aantal herhalingen van de behandeling je gehele huidstructuur gladder en steviger is. Ook is je teint egaler. En het belangrijkste: je hebt weer een frissere en jeugdige uitstraling!

Mooie aanvulling: dermo-elektroporatie

Als aanvulling op de microdermabrasie adviseer ik je een behandeling met dermo-elektroporatie. Tijdens deze behandeling maken speciale elektronische pulsen een soort kanaaltjes in de huid, waardoor werkzame stoffen beter worden opgenomen door de huid en in de cellen. Bij deze veilige techniek maken we gebruik van hoogwaardige werkstoffen, waaronder vitamine A, collageen en hyaluronzuur. Hierdoor zul je nog sneller genieten van een prachtige, jeugdige en frisse huid!

Wist je dat…

  • microdermabrasie naast het bestrijden van lijntjes, rimpels en de verouderde huid ook goed is voor het behandelen van:
  • pigmentvlekken
  • acne
  • littekens
  • een zonbeschadigde huid
  • rokershuid
  • grove huidstructuur en poriën
  • een droge, vette, matte, verstopte en vlekkerige huid

Voor jou!

Wij zijn gespecialiseerd in huidverbeterende behandelingen, zoals microdermabrasie en dermo-elektroporatie. Bij ons vind je alles wat je nodig hebt om jouw huid weer in balans te brengen of een extra boost te geven. Dit gebeurt altijd met een persoonlijke aanpak en benadering, in een omgeving waar ontspanning het belangrijkst is. Wil jij meer weten over wat de huidspecialisten voor jou kunnen betekenen? Neem dan vooral contact op voor een uitgebreid kosteloos intakegesprek!