fbpx
Vier de zomer: geef je huid een zomerse gloed met Rejuvi!

Vier de zomer: geef je huid een zomerse gloed met Rejuvi!

Een zon-zee-strandvakantie is momenteel niet zo vanzelfsprekend. Toch hoef je het vakantiegevoel niet aan je voorbij te laten gaan. Verlang jij naar zongebruinde benen en een gezond kleurtje op je gezicht? Of je de zomer nu viert vanuit je tuin, het park of het terras: de producten van Rejuvi helpen je huid deze zomer stralend en schadevrij door te komen.

Bruin zonder zon

Het liefst lig je misschien de hele dag te zonnen om een mooi kleurtje te krijgen, maar dit is niet verstandig voor je huid. Een bruin-zonder-zonproduct gebruiken is dan een veilig alternatief. Met de Tanning Lotion van Rejuvi krijg je een egaal gebronsde huid, zonder de schadelijke effecten van UV-straling. Zo kun je je de hele zomer van je beste kant laten zien. Breng de crème twee uur van tevoren aan en geniet van het resultaat: een natuurlijk getinte huid met een zomerse gloed. De kleur blijft 4 tot 5 dagen zitten en vervaagt langzaam.

Werkzame stof

De werkzame stof in de Tanning Lotion is DHA (dihydroxyacetone), wat afkomstig is uit suikerbieten en suikerriet. DHA reageert met de eiwitten in de bovenste huidlaag, waardoor er een bruine kleur ontstaat. Hoe groter de concentratie DHA, hoe donkerder het uiteindelijke resultaat zal zijn. Heb je een bleke huid, dan kun je dus beter voor een lager percentage DHA gaan.

Belang van vitamine D

Het heeft veel voordelen om elke dag een half uurtje zon mee te pikken. Vitamine D houdt je weerstand namelijk op peil en draagt bij aan sterke botten, spieren en tanden. Ga je langere tijd de zon in, smeer je dan goed en meermaals in om je huid te beschermen. Ook wanneer het bewolkt is, maakt het lichaam vitamine D aan, maar voor de benodigde dosis moet je wel langer en vaker buiten zijn. Je kunt je vitamine D-gehalte dan opkrikken door vette vis te eten of een supplement te nemen.

Smeren, smeren, smeren

Belangrijk is om je huid na het gebruik van een bruin-zonder-zonproduct nog altijd in te smeren met een goede zonnebrandcrème. Het liefst een factor hoger dan SPF 30, bijvoorbeeld de gewone of getinte versie van Rejuvi Facial Sunblock. Als je je lichaam insmeert, dan kun je de Tanning Lotion mengen met de zijdezachte Body Lotion van Rejuvi. Vervolgens smeer je hier de Rejuvi Sunscreen overheen, waarin net als in de Facial Sunblock titantium dioxide en zinkoxide zit. Dit zijn lichtreflecterende bestanddelen, die elk zonnestraaltje afketsen.

Huidbescherming

Vergeet niet om regelmatig opnieuw te smeren, zeker niet als het zonnetje zich flink laat zien. De smeersels van Rejuvi houden je huid dan mooi en soepel, waardoor de bruine kleur langer behouden blijft. Als je een bruin-zonder-zonproduct gebruikt, mag je geen mechanische ontharingsbehandelingen laten uitvoeren, zoals laseren. Je huid is tenslotte bruiner en het licht uit deze apparatuur wordt dan extra door de huid opgenomen, wat verbranding kan veroorzaken.

Aftersun

Wanneer de zonovergoten dag achter de rug is, is het fijn om de huid in te smeren met een heerlijke aftersun. Je kunt dan denken aan de Skin Healing Gel van Rejuvi, een natuurlijk product met kamille en maar liefst 98% pure aloe vera. Het kalmeert en verzacht de huid en bevordert het huidherstel, zonder vet aan te voelen. Daarnaast helpt het ook nog eens tegen insectenbeten en wordt luieruitslag bij baby’s verleden tijd.

Over Vital Huidinstituut

Wil je ook stralend de zomer in gaan? Je kunt dan bij de huidspecialisten Vital Huidinstituut terecht voor verschillende huidverbeterende behandelingen en producten. Ze adviseren je graag over de juiste huidverzorging aan de hand van een huidanalyse. Zo weet je altijd wat het beste bij jou past. Meer weten? Neem gerust contact op en ontdek de mogelijkheden!