fbpx
Huidoneffenheden: die wil je niet!

Huidoneffenheden: die wil je niet!

Overal zie je modellen en influencers met hun vlekkeloze huid pronken en worden de nieuwste wondercrèmes gepromoot. Een huid met oneffenheden lijkt vandaag de dag zo onacceptabel dat we geen foto op social media plaatsen zonder filter. Toch is een egale huid niet zo vanzelfsprekend. We hebben allemaal weleens last van rode vlekken, bultjes of pigmentverkleuringen. Maar dat het normaal is, betekent niet dat je erop zit te wachten. Bij Vital Huidinstituut bieden we daarom verschillende behandelingen om huidoneffenheden te behandelen.

Couperose

Heb je last van kleine, rode (of blauwrode) bloedvaatjes in het gezicht? Er kan dan sprake zijn van couperose. De vaatwandjes zijn bijvoorbeeld verzwakt door erfelijkheid, veroudering, weersomstandigheden of blootstelling aan uv-straling. Bij temperatuurverschillen loopt je gezicht snel rood aan en je bloost makkelijk en veel. Couperose is vaak lastig te camoufleren. Dit kan niet alleen ontsierend, maar ook storend zijn. Gelukkig valt het wel goed te behandelen. Ook andere bloedvatafwijkingen, rosacea, bloedblaasjes, verwijde bloedvaatjes en bloedspinnetjes kunnen behandeld worden.

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken komen regelmatig voor. Ze ontstaan veelal door onbeschermde blootstelling aan de zon, in combinatie met een ouder wordende huid. Onder invloed van uv-licht maakt de huid te veel melanine (pigment) aan, wat zich op een bepaalde plaats verzamelt. Wanneer de huid veroudert, kan het zich hier slechter tegen beschermen en ontstaan er ouderdoms- of levervlekken. Dit zijn meestal donkere verkleuringen, maar kunnen ook lichte vlekken zijn. Ook hormonale veranderingen, zoals een zwangerschap, kunnen ervoor zorgen dat je pigmentvlekken ontwikkelt. Deze vlekken ontstaan spontaan en gaan meestal ook vanzelf weer weg. De pigmentvlekken die niet zelf weggaan, kunnen ook goed behandeld worden.

Behandeling met Rejuvi

Voor het verbeteren van een onzuivere of onrustige huid kun je bij Vital Huidinstituut terecht. Zo kan een huidverbeterende behandeling met de producten van kwaliteitsmerk Rejuvi erg effectief zijn om jouw ontsieringen eindelijk een halt toe te roepen. Hiermee worden huidproblemen bij de wortel aangepakt. Rejuvi maakt gebruik van zuivere en hoogwaardige werkstoffen in hogere concentraties. De producten zijn gericht op het terugbrengen van de natuurlijke balans voor een directe en effectieve huidverbetering. De behandeling kan onder andere toegepast worden bij pigmentvlekken, eczeem, rosacea en acne.

Flitslicht

Om de werking van de behandeling te versterken kan flitslicht ingezet worden. Een flitslichtbehandeling is een zeer nauwkeurige behandeling van couperose en pigmentvlekken dankzij het gebruik van blokpulsen. Op een effectieve manier worden verwijde bloedvaatjes of pigmentverkleuringen verwijderd. Het licht uit de flitslamp wordt gefilterd en verdeeld over de huid, waardoor schadelijke golflengtes niet de huid binnendringen en huidschade tot een minimum beperkt wordt.

Optimale behandeling

De behandeling begint eerst met het reinigen van de huid. Er wordt een laagje gel aangebracht, waarna de huid behandeld wordt met het Nordlys-apparaat. Dit apparaat richt korte pulsen met een warmte van 70 graden Celsius op de aangedane plek. Dit voelt warm aan, maar is niet pijnlijk. Doordat er een stolling van de eiwitten in de vaatwand ontstaat, zullen bloedvaatjes verdwijnen. Pigmentvlekken worden daarnaast verminderd, doordat het overschot aan pigment in de huid het licht opneemt. De warmte vernietigt vervolgens de pigmentstructuren, zonder omliggend weefsel te beschadigen. Voor een optimale behandeling van huidoneffenheden is doorgaans 1 tot 3 behandelingen nodig.

Over Vital Huidinstituut

Benieuwd welke behandeling geschikt is voor jouw huidprobleem? De huidspecialisten van Vital Huidinstituut zijn opgeleid tot Rejuvi-deskundigen en hebben ervaring met diverse innovatieve huidbehandelingen. Zo kun je er terecht voor een behandeling met flitslicht, fractional laser, microdermabrasie en microneedling. De huidspecialist kijkt naar welke werkstoffen jouw huid op dit moment nodig heeft en welke combinatie van producten en behandelingen het beste bij jouw huid passen.