fbpx

Op deze pagina vindt u meer informatie over diverse aspecten van huidsverzorging. Wilt u weten hoe u uzelf nog meer kunt laten stralen? Neem dan een kijkje op onze kleuradviespagina.

Rejuvi huidverbetering

Het ontstaan van Rejuvi

Rejuvi is ontwikkelt door Dr. Wade Cheng, Dr. Arthur Furst en de Zweedse huidtherapeute Marie Evertson. Dr. Cheng heeft samen met Dr. Furst eind jaren ’70 Rejuvi en de filosofie van Rejuvi ontwikkeld. Vooral het belang van vitamine A (tegen huidkanker), het ontgiften van de huid en het normaliseren waren de eerste doelen.

De ‘a’ Vitamine A Nightgel was het eerste product dat werd ontwikkeld. Bij het ontwikkelen van de producten is er gebruik gemaakt van kruidenleer, dermatologie, biochemie, moderne technologieën, traditionele oriëntaalse schoonheidsgeheimen, zoals pearl powder, ginseng en fruitzuren, die al 5000 jaar door Chinezen worden gebruikt in de huidverzorging.
 De behandeling is er altijd op gericht de natuurlijke balans terug te brengen. Zo verkrijgt men weer een natuurlijke schoonheid.

Schoonheid komt ook van binnenuit. Er wordt bij de huidiagnose dan ook gebruik gemaakt van de Chinese huiddiagnose, welke gebruik maakt van het feit dat het gehele lichaam terug te vinden is in het gelaat.

Ingrediënten

Als het om de kwaliteit van een verzorgingsproduct gaat, gaat het niet alléén om de ingrediënten/werkstoffen. De kwaliteit en de concentratie, maar ook de zuurgraad van het product, zijn uitermate van belang wil het ook een goed product zijn!

Rejuvi maakt gebruik van de meest zuivere en hoogwaardige werkstoffen/ingrediënten die er momenteel op de markt zijn. Daarnaast zijn de concentraties vrij hoog, een goed advies is erg belangrijk. Hierdoor bereikt u meer dan met menig ander product.

Rejuvi werkt niet met standaard lijnen voor bijvoorbeeld de droge huid, gevoelige of vette huid. Wij gebruiken ‘formula’s’ en vele (vitamine)complexen. Als Rejuvi specialist kijken wij naar welke werkstof uw huid nodig heeft op dat moment. Op deze wijze verbeteren wij de huid directer en effectiever.

Uw specialist

Als Rejuvi specialist hebben wij het Educational Program gevolgd. Wij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kunnen u terdege adviseren over huidproblemen.
 Steeds vaker worden er problemen als bijvoorbeeld huidkanker geconstateerd.

Een vroeg ontdekken van een verdacht plekje kan veel ellende voorkomen. Ook ontsierende pigmentvlekken, eczeem, rosacea of acné zijn problemen waar u met een goed advies en de juiste producten mee geholpen kan worden. Als Rejuvi specialist hebben wij ons tevens verdiept in de vele krachtige en effectieve ingrediënten die tegenwoordig beschikbaar zijn. Regelmatige bijscholingen helpen ons u optimaal te adviseren over de krachtige en effectieve ingrediënten die tegenwoordig beschikbaar zijn.

Tips en trends

Trend: niet (te) bruin worden
. Steeds meer realiseren wij ons dat de zon de grootste veroorzaker is van huidveroudering. Vooral UVA.

  • UVA: UV Aging
  • UVB: UV Burning

De trend is het dagelijks gebruik van een sunblock of een beschermingsfactor over de dagcrème. Rejuvi heeft twee soorten sunblocks: één met een tintje en één zonder. De sunblock met een tintje: ‘s’ Facial Sunbock tinted, bevat o.a. mangaan, dit geeft het iets bruine kleurtje aan de crème. 
De sunblocks zijn niet vet, maken de huid mooi mat en werken verkoelend.

Een extra bescherming en herstel wordt verkregen als het product ‘x’-cell Vitamine C complex onder de sunblock wordt aangebracht.
Daarnaast krijgen we op latere leeftijd lelijke pigmentvlekken van de zon. Wilt u toch een bruin kleurtje? Dan is een mooie bruin-zonder-zon een prachtige uitkomst!

Nieuws

Rejuvi huidverbetering heeft een nieuw ingrediënt tegen pigmentvlekken! 
Het zeewierplantje Ascophyllum Nodosum, bevat een interessant ingrediënt: Algowhite. Algowhite werkt enorm remmend op (het peptide) hormoon Endotheline-1.

Endotheline-1 wordt o.a. gevormd in de opperhuid. Onder invloed van UV-licht wordt het nog meer aangemaakt. 
Endotheline-1 stimuleert de aanmaak van melanine (pigment in de huid). 

Het gaat letterlijk op de melanocyt (pigmentvormende cellen) zitten en prikkelt deze tot:
- meer pigment aanmaken 
- de dendrieten te verlengen van de melanocyt, zodat er meer melanine vervoert kan worden door de opperhuid.

Algowhite en de overige ingrediënten remmen de vorming van pigment en normaliseren de teint. 

Rejuvi heeft naast de bestaande, succesvolle lijn tegen pigmentvlekken een nieuw product: ‘w’ Lightening Serum. 
Dit product bevat Algowhite en tevens de 3 tyrosinaseremmers: Alpha Arbutin, Licorice en Wheat Germ extract en Magnesium Ascorbyl Phosphate.

Uit testen blijkt dan 90% van de vrouwen hun huid lichter vonden en 70% de huid egaler van teint na een testperiode van 58 dagen.

Welk huidtype heeft u?

Rijpere huid

De rijpere huid is meestal normaal tot droog. De huid kan wat doffer aandoen, rimpeltjes beginnen te ontstaan en poriën kunnen grover worden.

De celdeling wordt trager naarmate we ouder worden en we maken b.v. minder hyaluronzuur aan. Om deze huid gezond en glanzend te houden is het belangrijk de celdeling optimaal te houden en deze te voorzien van rijke voedingsstoffen en natuurlijke vochtbinders.

Peel de rijpere huid niet te veel. De celdeling is van nature al trager, dus ook het herstel! Normaal duurt een celdeling zo rond de 28 dagen, bij een huid van 60 kan deze deling wel 60 dagen in beslag nemen!

Collageen is een vezel die stevigheid aan de huid geeft. Bij het ouder worden maakt de huid steeds minder collageen aan. Collageen heeft twee werkstoffen nodig om zichzelf te kunnen blijven aanmaken. Deze stoffen zijn het hyaluronzuur zoals hierboven beschreven en vitamine C, twee belangrijke ingrediënten die wij bij het ouder worden zelf minder aanmaken/vasthouden.

Wij adviseren u graag over producten die geschikt zijn voor uw huidconditie.

 Er zijn vele behandelingen mogelijk. Elk met een ander doel: bijvoorbeeld de poriën verfijnen, het volume van de lederhuid optimaliseren, de vochtbalans verberen, rimpeltjes verzachten. Het eindresultaat is een mooie, gezonde en stralende huid!

Vette en Acne huid

Deze huid heeft grovere poriën door het overtollige talg dat geproduceerd en dus afgevoerd wordt. De huid glimt, heeft snel mee-eters en puistjes.

Hormonen spelen vaak een rol. Zowel in de puberteit, tijdens zwangerschap of tijdens de menopauze.

De huid verdient speciale aandacht qua reiniging en vaak verschillende producten om bijvoorbeeld de propioni bacterie en de hormonen in de huid aan te pakken, de huid diep te reinigen en de talgproductie te normaliseren.

Rejuvi is al 20 jaar specialist in het oplossen van acné problemen en het verbeteren van de huid na acne.

Gevoelige huid

Een gevoelige huid reageert makkelijk met roodheid, jeuk en kan trekkerig aanvoelen.

Een gevoelige huid kan, net als een vochtarme huid, vet of droog zijn. Dit huidtype moet gekalmeerd worden, de immuniteit verhoogd en behandeld worden met producten die bij het overige huidbeeld (vet of droog) passen.

Ook voor de huid met rosacea heeft Rejuvi een passende oplossing!

Wij adviseren u graag!

Droge huid

De droge huid heeft een fijne structuur, fijne poriën, is doorzichtig en kan vlekkerig zijn. 
Deze huid kan iets ruw aanvoelen en kan fijne lijntjes vertonen.

De huid kan schilfertjes hebben en er mat uitzien, de glans is weg. Ook kan dit huidtype meer last hebben van gesprongen haarvaatjes (couperose of teleangiëctasieën). Deze huid beschadigt makkelijk. Extra nadelig voor dit huidtype zijn: wassen met water en zeep, airconditioning, koude wind en zon. Deze huid veroudert makkelijk omdat het de eigen huidvetten mist en moeilijk vocht bindt.

Huidvetten houden de huid o.a. soepel. Deze huid heeft en zachte reiniging nodig, een volle beschermende dagcrème met natuurlijke vochtbinders als o.a. hyaluronzuur, en een volle, voedende nachtverzorging. Rejuvi heeft vele behandelingsmogelijkheden die dit huidtype weer laat glanzen en soepel doet aanvoelen. Zelfs de meest droge huid wordt genormaliseerd.

Rijke balsems met o.a. sheabutter, vitamine E, suma en avocado herstellen deze huid snel!

Wij adviseren u graag!

Vochtarme huid (Gerstekorrel)

Vochttekort kan bij elk huidtype voorkomen. Het is geen huidtype, maar een verschijnsel. Dit kan door een te droge omgevingslucht komen of door een natuurlijk oorzaak: het minder worden van hyaluronzuur in onze huid.

Een vochtarme huid is goed te herstellen! Hyaluronzuur is een van onze Natural Moisturizing Factors (NMF). Stoffen die ervoor zorgen dat de huid vocht kan vasthouden. Een product met bijvoorbeeld hyaluronzuur zorgt ervoor dat de huid weer vocht vasthoudt en zijn glans en comfort terugkrijgt.
Bij een droge vochtarme huid zal dit een moisturizer zijn in de vorm van een volle crème. Een vochtarme vette huid zal een dunne lichte moisturizer fijn vinden in de vorm van een melkachtige lotion.
 Indien de huid vocht tekort heeft ziet hij er oppervlakkig wat craquelé uit en kan trekkerig aanvoelen.

Gerstekorrel

Een gerstekorrel, ofwel milia, is het gevolg van langdurig vocht tekort!
 Een milia is een hard rond en glad wit bobbeltje onder de huid. 
Talg is van zichzelf hydrofiel, wat betekend dat het vocht vast kan houden. Indien talg een langdurig vochttekort heeft, veranderd het van eigenschap en kan het hydrofoob worden. Dit betekend dat het talg vocht juist gaat afstoten! Duurt dit vocht tekort lang genoeg, dan kapselt het talg zich in en een milia is geboren! Wij kunnen dit gerstekorreltje voor u verwijderen.
Vooral de huid rond de ogen is gevoelig voor vochtverlies. Breng daarom ’s morgens en ’s avonds de ‘i’ Eye Repair Creme en ‘i’ Eye Repair Gel aan. U verzorgt ook de (droogte)rimpeltjes!

Wij adviseren u graag!

Gemengde huid

Dit huidtype heeft twee verschillende huidbeelden. De T-zone (voorhoofd, neus en kin) is vet. Dit deel heeft grove poriën, glimt en er kunnen makkelijk mee-eters en puistjes ontstaan.
 De rest van de huid kan normaal of droog zijn.

Behandel beide delen afzonderlijk.

Vocht echter is belangrijk voor het hele gezicht, vet of droog!
De behandeling is gericht op het normaliseren van vooral de talgklieren en het verfijnen van de huidstructuur op de T-zone.

Wij adviseren u graag!

Donkere huid

De vraag naar verzorging van de donker getinte huid blijft groeien. Meer dan de helft van de wereldbevolking heeft geen blanke huid en daarom hebben wij ons in dit huidtype gespecialiseerd.

Een donkere huid is vaak iets vetter, bevat meer talg en is verhoornd. Door deze verhoorning kan de huid gaan schilferen. Omdat de hoornlaag van een donkere huid een hoger vetgehalte heeft dient deze huid ook anders behandeld te worden.

Door minder warmte te gebruiken tijdens de behandeling is deze huid minder kwetsbaar voor beschadigingen (bruine plekjes). Een onegale tint komt veel voor bij donkere huidtypes. Vooral op de kin, die is vaak het donkerst van kleur. De wangen zijn het lichtst en het voorhoofd zit er tussenin. Mocht de kin extreem donker zijn, dan kan dat komen door het gebruik van pijnstillers of het drinken van te weinig water. Wat je dan kunt doen, is de donkerste plekken afdekken met een sunblock. De zon kan dan de overige huidgedeelten weer een beetje donkerder doen opkleuren.

Wij behandelen uw huid zorgvuldig! Een zachte gommage als dieptereiniging en het gebruik van aromatherapie zijn daar goede voorbeelden van. Deze producten zorgen ervoor dat er geen restanten achter blijven in de poriën. Deze zijn bij de donkere huid over het algemeen iets groter. Van oudsher was dit namelijk om de transpiratie in het tropische klimaat te vergemakkelijken. Hier in het koelere West-Europa hebben de natuurlijke beschermingseigenschappen van de huid een ander effect: de huid droogt uit, ondanks het hogere vetgehalte. Door de centrale verwarming, de koude temperaturen en het ontbreken van de natuurlijke talg op de huid geeft hij een trekkerig, ongemakkelijk gevoel, zowel op het gezicht als op het lichaam. Een vetarme of vetvrije nachtcrème op plantaardige basis kan verdere uitdroging van de hoornlaag voorkomen.

Wij adviseren u graag.

Normale huid

Dit huidtype is niet vet en niet droog. De huid ziet er regelmatig uit, is zacht en glanst natuurlijk.
 Het gevaar is dat mensen met dit huidtype hun huid eerder verwaarlozen omdat zij geen huidproblemen hebben.

Het is belangrijk de huid zo mooi en gezond te houden. Ook een normale huid verouderd. Houd de huid actief en voorkom dat er tekorten ontstaan!
 De huid reinigen, een dag-, nacht- en oogcrème zijn de basis voor een goede huidverzorging.

Fotofinder, professionele vóór- en na foto’s

Het belang van goede foto’s
De Fotofinder Mediscope maakt het mogelijk om de juiste behandelingen te adviseren aan onze klanten. Met behulp van de Fotofinder Mediscope kunnen wij het behandelplan nader toelichten en de verwachte resultaten bespreken. Dankzij de speciale portretstatief kunnen wij opnames maken van het gezicht.

www.fotofinder-systems.com

Daarbij wordt rekening gehouden met het licht van de flits en de afstand tot de camera. Zo maken wij identieke voor –en na foto’s zodat wij u de beste vergelijkingsfoto’s kunnen laten zien. Met het handstatief worden gelijke foto’s van het te behandelen lichaamsdeel gemaakt.

Close-up
Met de speciale software toepassingen kunnen wij ook close-up foto’s maken van bloedvaatjes, acné en pigmentvlekjes. Met de speciale UV-scan software kunnen wij voor u de mate van zonbeschadiging van uw huid bepalen.

Huidanalyse rapport
Een unieke eigenschap van de Fotofinder is de skinspector. Met dit programma kan een deskundig huidanalyse rapport gemaakt worden om te bepalen welke behandeling het beste bij u past. Na de behandeling(en) kan met dit programma ook de mate van verbetering gemeten worden. Dit geeft ons en u een nog beter inzicht in het behaalde resultaat van de behandeling.

Prijs
De prijs om een huidanalyse rapport te laten opstellen bedraagt: € 35,00

GEÏNTERESSEERD IN ÉÉN VAN ONZE BEHANDELINGEN?

Vraag dan een demonstratie aan of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!