fbpx
Wat is de invloed van je leefstijl op je huid?

Wat is de invloed van je leefstijl op je huid?

Kleine pukkeltjes, droge plekken, een doffe teint, het zijn frustrerende oneffenheden! Nu weten we dat hiervoor een juiste verzorging nodig is. Een crème hier een serum daar. Maar een goede huidverzorging is niet de enige stap naar een gladde huid. Jouw manier van leven speelt namelijk ook een grote rol. Wil je graag je huidconditie verbeteren? Dan is een gezonde leefstijl essentieel.

Ongezonde gewoontes

Iedereen heeft zijn eigen gewoontes. Denk aan lezen voor het slapengaan of elke dag een wandeling maken. Dit zijn echter onschuldige gewoontes en hebben geen negatieve werking op je huid. Er bestaan ook bepaalde gewoontes die een minder positieve werking hebben. Wanneer ongezonde gewoontes een soort routine worden, zijn het als het ware kenmerken van je leefstijl. Maar wat verstaan we onder ongezonde gewoontes?

Sigarettenrook

Roken is één van de gewoontes die vallen onder ongezond. De kans is groot dat je je hier allang van bewust bent. Het effect van sigarettenrook op je huid is dat er vroegtijdige veroudering ontstaat. Dit komt door de vrije radicalen die toenemen bij roken. Daarnaast wordt de aanmaak van elastine en collageen ook minder. Als gevolg wordt je huid slapper en ontstaan er rimpels. Stoppen met roken is dus een stap die kunt nemen om een gezondere leefstijl en huid te krijgen.

Alcohol drinken

Naast roken, is alcohol een ander middel dat voor een disbalans in je huid kan zorgen. Vooral bij overmatig gebruik ontstaan er huidproblemen. Dit komt onder andere doordat alcohol vocht en antioxidanten uit je lichaam haalt. Je huid wordt hierdoor droger en krijgt een doffe teint. Daarnaast worden je bloedvaten een stuk wijder, waardoor er roodheid kan ontstaan. Rosacea is een huidaandoening waar de roodheid zichtbaar blijft. Probeer daarom wat vaker een glaasje wijn over te slaan om dit te voorkomen.

Invloed van uv-straling

De zon is een bron van warmte en maakt vitamine D aan. Daarom is de zon op zichzelf niet per sé slecht. Pas wanneer je teveel uv-straling binnenkrijgt, is het onplezierig voor je huid. Misschien lig je wel uren in de zon? Of bescherm je jezelf niet goed? De stralen dringen dan diep door, wat zorgt voor een droge huid. En een droge huid is ook weer de boosdoener bij het ontstaan van vroegtijdige rimpels. Het is belangrijk om je huid regelmatig te blijven insmeren met een hoge SPF-factor.

Gezonde leefstijl

Wil jij graag je ongezonde gewoontes inwisselen voor gezonde gewoontes? Dan zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten. Probeer bijvoorbeeld gezond en gevarieerd te eten. Voeding kan zowel positief als negatief effect hebben. Om het positieve effect te krijgen, zijn producten met vitamines de sleutel. Denk aan vitamine A, B, C, D en E. Elk heeft weer een eigen functie op je huid. Naast eten, water drinken een andere gezonde gewoonte. Door twee liter water te drinken, zuiver en hydrateer je je huid van binnen. En dat zorgt voor mooi resultaat van de buitenkant!

Werken met Rejuvi

Wanneer je huid toch te maken krijgt met oneffenheden, helpen we je bij Vital Huidinstituut graag verder. Onze specialisten kunnen je voorzien van advies op gebied van huidverbetering. Wij werken hier met de producten van Rejuvi. Een innovatief merk, waar ook vitamines in verwerkt zijn. Je hoeft deze dus niet alleen uit je voeding te halen, maar je kunt ze ook op je huid smeren! Met een behandeling op maat zorgen we ervoor dat je huid weer egaal en gezond wordt. Meer weten? Neem gerust contact op!