fbpx
‘Kleuren hebben mijn kijk op het leven veranderd!’

‘Kleuren hebben mijn kijk op het leven veranderd!’

De kledingkast van Natasha (35) bestond lange tijd vooral uit grijstinten. Met haar warm gekleurde huid en goudblonde haar verdween ze zo al snel naar de achtergrond. Ze stond hier nauwelijks bij stil, totdat een vriendin haar een kleurenanalyse cadeau deed voor haar verjaardag. Dit opende haar ogen naar nieuwe mogelijkheden. Zo leerde ze luisteren naar wat kleuren, zonder dat ze het wilde, over haar vertelden.

Winkelen zonder plezier

‘Voor mijn werk droeg ik altijd vooral neutrale kleding en make-up, omdat ik een professionele indruk wil wekken’, legt Natasha uit. ‘In de kledingrekken greep ik automatisch naar zwart, donkerblauw of grijs, zonder hier echt bij na te denken. Winkelen deed ik eigenlijk zonder plezier. Uit onzekerheid over mijn lichaam, vond ik het nooit fijn om uren door te brengen in de pashokjes of voor de spiegel te staan. Als ik iets nieuws moest kopen voor mezelf, wilde ik weer zo snel mogelijk de winkel uit.’

Verborgen achter donkere kleuren

De kleurenanalyse bracht hier verandering in. ’Tijdens de analyse leerde ik dat de kleuren die ik droeg, me een harde, nogal saaie uitstraling gaven. Het liet mijn huid er dof uitzien en verhulde mijn beste kwaliteiten. Ik kwam erachter dat ik mezelf ook vaak wilde verbergen achter die donkere kleuren. Mijn werkelijke persoonlijkheid kwam niet naar voren, en zo was ik eigenlijk nooit helemaal mezelf. Mensen hadden het gevoel dat ik net zo eentonig en terughoudend was als mijn outfit.’

Vaker complimenten

‘Ik ben me nu meer bewust van het effect dat kleuren hebben. Wanneer ik een kamer in stap, is de kleur van mijn kleding vaak het eerste wat iemand ziet. Ik vraag me daarom nu af: hoe wil ik overkomen? Hoe kan ik mijzelf in het beste licht laten zien? Ik weet nu dat warme tonen zoals goudgeel en koraal mij goed staan en dat lentekleuren zoals heldergroen en warmroze mijn zachte persoonlijkheid meer tot uiting laat komen. Ik merk dat mensen me nu vaker complimenten geven. Ook over mijn haar en stralende huid, terwijl dat onveranderd is gebleven.’

Kleurenanalyse voor iedereen

Natasha is haar vriendin dan ook enorm dankbaar en kan het iedereen aanraden. ’Het is echt bijzonder om te zien hoeveel zelfvertrouwen het me heeft gegeven. Door de kleuren te dragen die bij me passen, ben ik een nieuwe kant van mezelf tegengekomen. Het lijkt alsof ik meer in verbinding sta met mezelf en dat heeft ook invloed op het contact met anderen. Het klinkt gek, maar kleuren hebben mijn kijk op het leven veranderd!’

Over Vital Huidinstituut

Wil je ook meer kleur aan je leven toevoegen? Je kunt dan bij Vital Huidinstituut terecht voor een persoonlijke kleurenanalyse. Op basis van de kleurtypen zomer, winter, herfst en lente wordt bepaald welke tinten bij jouw huid, ogen en haar passen. Je komt erachter hoe je huid er frisser uitziet, oneffenheden minder zichtbaar worden en welke kleuren jouw ogen laten stralen. Als kers op de taart word je opgemaakt, voorzien van make-upadvies en krijg je een fotoshoot. Vervolgens krijg je nog een handige kleurenwaaier mee en een informatiebrochure, zodat je altijd gericht kunt shoppen!