fbpx
Maak een einde aan acné met een flitslichtbehandeling

Maak een einde aan acné met een flitslichtbehandeling

Ze verschenen voor het eerst in de puberteit. Voorzichtig begonnen er kleine, rode bultjes op je gezicht te ontstaan. Soms kregen ze een zwart puntje, soms werden ze pijnlijk met een witte kop. In de puberteit is veel acné vrij normaal, maar je lijf deed toen de belofte dat het daarna weer zou verdwijnen. Als je lijf die belofte nog niet heeft ingelost kan de flitslichtbehandeling bij Vital Huidinstituut korte metten maken met de acné. Hoe ontstaat acné, en hoe werkt deze behandeling?

De eeuwige puberteit

Veruit de meeste mensen krijgen tussen de 15 en 25 jaar last van acné. Je lichaam maakt dan meer talg aan dan normaal, waardoor je huid ontstoken raakt en er allerlei puistjes en mee-eters opkomen. Maar wat nou als je die leeftijd al voorbij bent, en de acné nog steeds niet is verdwenen? Terwijl je verjaardag na verjaardag vierde, begon je jezelf toch af te vragen hoe lang die “puberteit” wel niet ging duren. De acné zou inmiddels toch wel verdwenen moeten zijn?

Achtergebleven sporen

Dat is niet het enige. Elke keer toen de acné eindelijk weg leek te trekken, liet het alsnog sporen achter. Acné kan namelijk littekens veroorzaken. Een puistje is een ontsteking van de huid, en als deze ontsteking ernstig is raakt de huid ervan beschadigd. Zelfs in de periodes waarin je huid tot rust lijkt te komen blijft de acné dus toch op een hele andere manier zichtbaar.

De oorzaak van acné

Hoe ontstaat die acné? In een haarzakje zit talg, bedoeld om uitdroging van je huid en infecties tegen te gaan. Als je lichaam te veel talg aanmaakt gaat het zich ophopen in het haarzakje, waardoor deze verstopt raakt. De talg gaat zo naar het huidoppervlak, waar het oxideert en het zwarte puntje van een mee-eter vormt. De bacteriën in je huid zetten talg om in vetzuren. Als er zowel te veel talg is, als veel vermenigvuldigende bacteriën en daardoor veel vetzuur, raakt het huidzakje uiteindelijk ontstoken, wat een puistje veroorzaakt.

Een gellaagje en lichtflitsen

Acné is niet alleen pijnlijk en soms jeukend, maar het is ook erg zichtbaar, wat je onzekerheid kan geven. Bij Vital Huidinstituut pakken we graag allerlei huidproblemen aan, en hebben we manieren om ook van acné af te komen. Een effectieve methode is de Ellipse I2PL flitslichtbehandeling. Hierbij breng ik eerst een laagje gel aan op je huid. Daarna komen er korte, warme lichtflitsen op die plekken. Deze combinatie doodt ten eerste de bacteriën die de ontstekingen in de huid veroorzaken, waar de acné door ontstaat. Daarnaast kalmeert deze methode de talgklieren die ervoor zorgen.

Een combinatie

Binnen ongeveer 3 á 4 behandelingen zou de acné aanzienlijk af moeten nemen. De behandeling werkt het beste als je het combineert met een ‘normale’ acnebehandeling. Dit komt omdat een flitslichtbehandeling vooral de zichtbare, pijnlijke uitslag aanpakt. Een gewone acnebehandeling houdt zich juist bezig met alles wat de acné veroorzaakt: talg, mee-eters en puistjes. Flitslicht is trouwens ook voor andere doelen te gebruiken. Voor definitieve ontharing, pigmentvlekken en verwijdde bloedvaatjes is het ook toe te passen.

Terug naar een gave huid

Mochten de puistjes en mee-eters dus sinds de puberteit niet meer verdwenen zijn kun je er nu eindelijk een einde aan maken. Je huid kan absoluut weer gaaf worden, zonder de rode, pijnlijke uitslag die nooit meer weg leek te gaan. Als je hier meer over wilt weten kun je altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag verder!