fbpx
Scrubben en smeren: gebruik jij de goede huidverzorging?

Scrubben en smeren: gebruik jij de goede huidverzorging?

Je huid is je natuurlijk erg kostbaar. Het is het grootste orgaan van je lichaam, en wanneer je niet zo goed voor jezelf zorgt, is het hier vaak op zichtbaar. Maar hoe verzorg je je huid dan goed? Met alle informatie die er rondslingert op internet kan het best lastig zijn te ontdekken wat nu echt werkt. Want wat voor huid heb jij eigenlijk?

Welke verzorging is de juiste?

Marjan van Gemerden is huidspecialist en eigenaresse van Vital Huidinstituut. Ze vertelt: ‘Er zijn verschillende huidtypes die je kunt hebben. Deze huidtypes hebben ook allemaal een verschillende verzorging nodig. Je kunt eigenlijk niets veranderen aan welk huidtype je hebt. Daarnaast heb je ook te maken met je huidconditie. Daar heb je wel degelijk invloed op! Om te weten wat de goede verzorging is voor jou, is het nuttig erachter te komen welk huidtype je hebt en hoe het staat met je huidconditie.’

Huidtypes

Ruwweg kunnen we de huidtypes dus indelen in een aantal categorieën met bepaalde kenmerken. In het kort herken je de types als volgt:

  • Donkere huid: vaak wat vetter, talgrijker en eerder geneigd te schilferen
  • Droge huid: fijn van structuur, fijne poriën, wat doorzichtiger en mogelijk vlekkerig
  • Gemengde huid: vettige t-zone en juist drogere wangen
  • Gevoelige huid: snel geïrriteerd (rood en jeukerig), kan trekkerig aanvoelen, vet óf droog
  • Normale huid: niet vet en niet droog, regelmatig, zacht, glanst natuurlijk
  • Rijpere huid: normaal tot droog, dof, zichtbare rimpeltjes, grover wordende poriën
  • Vette en acnehuid: grove poriën, glimmend op de t-zone, mee-eters en puistjes, vettig

Vochtarme huid

Naast bovengenoemde huidtypes kun je ook nog last hebben van een vochtarme huid. Dit is niet een huidtype, maar een huidconditie. Of je huid vochtarm is of niet, heeft niets te maken met of je huid droog of vet is. De huid is vochtarm wanneer je je veel bevindt in droge omgevingslucht, of wanneer de huid minder hyaluronzuur bevat. Je merkt dat je een vochtarme huid hebt aan dat de huid ruw, schilferig en trekkerig aanvoelt. Ook vertoont de huid vaak gerstekorrels.

Advies over huidverzorging

Als jij je huid goed wilt verzorgen of af wilt van je huidprobleem, is het belangrijk te ontdekken hoe jouw huid in elkaar steekt. Huidproblemen en huidveroudering beginnen namelijk in de diepere lagen van de huid en worden in de loop van de tijd zichtbaar. Een huidanalyse helpt hierbij. Marjan vertelt: ‘Als huidspecialist weten we precies waar we op moeten letten, en weten natuurlijk ook welk huidtype welke verzorging nodig heeft. Daar adviseren we je graag over.’

De juiste producten

Want een passende huidverzorging kan ervoor zorgen dat jouw huid stralend, glanzend en fit wordt of blijft. Marjan: ‘De juiste behandeling in de salon is fijn, maar ook kijken we graag met je mee wat je thuis kunt doen. De eerste de beste scrub of crème bij de drogist is namelijk misschien niet waar jij het meest bij gebaat bent. Deze producten bevatten vaak veel parfum en wat agressievere ingrediënten waar je huid niet zoveel aan heeft. Zelf maken wij veel gebruik van de producten van Rejuvi. Deze producten bevatten hoogwaardige werkstoffen die we heel precies kunnen toepassen op wat jouw huid nodig heeft.

Alles voor jouw huid

Is jouw huid toe aan een boost? Bijvoorbeeld omdat je de tekenen van huidveroudering wilt aanpakken of omdat je last hebt van huidproblemen als acne, pigmentvlekken, droogheid of roodheden? Dan ben je in de juiste handen bij de experts van Vital Huidinstituut. Al meer dan 25 jaar zet oprichtster Marjan van Gemerden zich in op het gebied van huidverbetering en huidverjonging. Omdat je kunt vertrouwen op een persoonlijke benadering en behandelingen van hoge kwaliteit, stap je altijd tevreden, ontspannen én met een verbeterde huid de deur uit. Ben je benieuwd geworden naar de behandelingen of naar een huidverzorgingsadvies? Maak dan gerust een afspraak voor een (gratis) intakegesprek en kom alles te weten!