fbpx
Striae? Straal het weg met de Fractional Laser!

Striae? Straal het weg met de Fractional Laser!

Een zwangerschap is misschien wel één van de bijzonderste gebeurtenissen die je kunt meemaken. Er groeit een klein wezentje in je buik, dat je gehele lichaam op zijn kop kan zetten. Zowel op gebied van hormonen, maar ook aan de buitenkant van je lijf. Tijdens de zwangerschap neem je de bijkomende oneffenheden voor lief. Maar na de geboorte van je kindje, merk je toch wel dat je lichaam flink is veranderd. Vooral die huidstriemen vallen erg op. Wanneer je hier graag iets aan wilt doen, kan de Fractional Laser helpen.

Striae

De bijkomende huidstriemen noem je ook wel striae. Striae kun je zien als een soort litteken. Doordat je huid in een korte tijd is uitgerekt, raakt je onderhuidse bindweefsel beschadigd. Hoewel de schade aan de binnenkant wordt aangericht, is het zichtbaar aan de buitenkant. Je kunt striae herkennen aan parallel aan elkaar lopende rode of paarsachtige strepen. Deze strepen kunnen overal ontstaan, maar vaak zijn de 4 B’s (buik, billen, borsten en benen) en je heupen het vatbaarst. De striemen doen verder geen kwaad, maar worden vaak als ontsierend ervaren.

Andere oorzaken

Naast een zwangerschap, zijn er ook andere oorzaken waardoor striae tevoorschijn komt. Het ontstaan is vaak te wijten aan een bepaalde levenswijze- of fase. Zo is de kans groot dat er striemen zijn ontstaan door een groeispurt. Het betreffende lichaamsdeel groeit sneller dan je huid aankan. Daardoor ontstaan de striemen. Bovendien is een aankomen in een korte tijd ook van invloed. Hierdoor scheurt je onderhuidse bindweefsel, met striae als resultaat. Hetzelfde geldt bij een snelle spierontwikkeling. Gelukkig is striae een huidprobleem dat goed te behandelen valt.

Vitaminesmeersel

Een manier om je striae te verminderen, is door een goede crème te gebruiken. Vooral bij beginnende striemen. Nu zijn er talloze crèmes te vinden. Maar uit onderzoeken blijkt dat Vitamine A-zuur de meest effectieve werking heeft. Crèmes met dit ingrediënt vernieuwen namelijk de bovenste huidlaag. Daardoor komt de celvernieuwing beter op gang en geneest littekenweefsel sneller. Striae verdwijnt niet volledig, maar de kleur vervaagt sterk en de strepen worden smaller en kleiner.

Extra zetje

Heb jij hardnekkige striae en is een crème niet voldoende? Dan is de Fractional Laser een fijne behandeling voor jou. Hierbij worden de huidstriemen op een veilige manier aangepakt. De laser geeft laserstralen af in smalle bundels. Elke bundel vormt een warmtekolom in je huid dat bestaat uit energie. Deze laserenergie dringt door tot je diepere huidlagen en geeft de warmte vrij. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Je huid wordt een stuk gladder, egaler en de strepen vervagen.

Raad en daad

Na de behandeling is je huid nog vrij kwetsbaar. Je kunt het vergelijken met een zonnebrand, zonder de pijn. Je huid is alleen rood en kan warm aanvoelen. Om geen echte zonnebrand te krijgen, raden wij aan om je huid extra goed te beschermen tegen de zon. Gebruik daarom een product met minimaal factor 30 en smeer regelmatig je behandelde huid in. Op die manier komt het resultaat het beste tot zijn recht!

Over Vital Huidinstituut

Wil jij je striae laten behandelen? De specialisten van Vital Huidinstituut helpen je graag verder. Je kunt onder andere terecht voor een behandeling met de Fractional Laser. Maar ook zijn er andere opties op gebied van huidverbeterende behandelingen. Denk aan microneedling, camouflagetherapie en meer. Met deze behandelingen pakken we ook nog vele andere huidproblemen aan. We adviseren je welke behandeling bij je huid past en welke verzorging daarbij goed aansluit. Meer weten? Neem gerust contact op en ontdek de mogelijkheden!