fbpx
Vaarwel scheermes, hallo gladde benen!

Vaarwel scheermes, hallo gladde benen!

Mooie, gladde en zachte benen zónder donkere, opvallende haartjes. Die staan hoog op jouw wensenlijstje. Het lijkt je heerlijk: zonder zorgen naar de sauna, gewoon een jurkje (met dunne panty) kunnen aantrekken en zónder prikkende benen tegen je geliefde kunnen aankruipen. Maar met die steeds terugkerende rituelen met je scheerapparaat, wax en harsstrips ben je wel een beetje klaar. Niet alleen vergeet je daarmee wel eens een hele strook haar mee te nemen (zó charmant), ook leveren die methoden rode bultjes en stoppeltjes op. Wat nu?

Gladde benen zonder scheren of epileren

Gelukkig zijn er methoden waarmee je voor áltijd mooie gladde benen zult krijgen. Hiermee kun je definitief afscheid nemen van je onthaarattributen (dus vaarwel scheermes!) en ben je nooit meer tijd in de ochtend kwijt aan het verwijderen van je ongewenste haargroei. Maak kennis met het ontharen door middel van flitslicht (IPL)!

Ontharen door middel van flitslicht (IPL): zó werkt het

Huidspecialiste Marjan van Gemerden vertelt: ‘‘IPL’ staat voor ‘Intense Pulsed Light’ en is hoogenergetisch gepulseerd licht. Met IPL wordt er een lichtflits op de huid afgegeven. Hiervoor gebruik ik het Ellipse-apparaat. Het licht wordt door het haarpigment omgezet in warmte, waardoor het haarzakje wordt aantast. Simpel gezegd wordt de haarwortel door de lichtflits vernietigd, waarna er geen haar meer uit kan groeien. Omdat IPL-behandelingen niet in de zomer worden uitgevoerd, is dit nú het moment om ermee te beginnen. Zo ga jij met een mooi, glad lijf het voorjaar in. Niet alleen je benen kunnen trouwens behandeld worden met IPL. Alle plaatsen waar overbeharing optreedt, zijn te behandelen! Dat zijn de oksels, bikinilijn en benen, en voor de mannen de rug en de nek.’

De behandeling: zo gaat het in zijn werk

Marjan vervolgt: ‘Hoe een behandeling met flitslicht precies verloopt? Eerst wordt je huid gereinigd, waarna er een laagje gel op de te behandelen gebieden wordt aangebracht. Daarna worden er korte lichtflitsen op je huid afgegeven. Deze lichtflitsen voelen wat warm aan, maar zijn goed te verdragen. De verdere behandeling voelt aan alsof er een elastiekje tegen je huid geschoten wordt. Je voelt er dus wel wat van. In de praktijk vinden de meeste mensen de behandeling goed te doen. Na de behandeling worden een verzachtende gel en een zonnebeschermer aangebracht. Daarna kun je gewoon weer verder met je dagelijkse bezigheden.’

Hoeveel behandelingen?

‘Het groeien van je haren verloopt via een cyclisch proces,’ vertelt Marjan verder. ‘Alleen de haartjes die op het moment van de behandeling in de groeifase zitten, worden vernietigd. Haartjes in de rustfase moeten dus ‘wachten’ totdat ze ook in de groeifase zitten. Om deze reden zijn er altijd meerdere behandelingen nodig. Hierbij kun je denken aan 6 tot 8 behandelingen. Voordat we van start gaan, maak ik een realistische inschatting hoeveel behandelingen er nodig zijn. Zo weet jij ook waar je aan toe bent.’

Ook voor de donkere huid!

Marjan: ‘Het Ellipse-apparaat heeft een speciaal handstuk waarmee ook de donkere huidtypes behandeld kunnen worden. Hierbij hoef je niet bang te zijn voor pigmentverschuivingen of verbranding van je opperhuid. Het handstuk is zodanig aangepast dat je 100% veilig behandeld wordt. Blonde, rode of grijze haren bevatten te weinig pigment en kunnen meestal niet verwijderd worden met IPL. Hiervoor is elektrische epilatie een uitkomst. Al veel mensen gingen je in mijn behandelstoel voor bij het krijgen van een perfect gladde, haarvrije huid.’

Voordelen

De voordelen van ontharen met flitslicht op een rijtje:

  • Weg = weg. Met de methode wordt de haarwortel gegarandeerd helemaal vernietigd. Dat betekent dat de haartjes echt weg zijn!
  • Geen schade. De gebieden worden zeer nauwkeurig behandeld. Omdat het licht uit de flitslamp helemaal wordt verdeeld over je huid, worden huidbeschadigingen tot een minimum beperkt.
  • 100% veilig. De methode is compleet veilig. Het licht wordt alleen opgenomen door het pigment in je haartjes, en tast het weefselvocht en het bloed niet aan.

Voor jou!

Huidspecialiste Marjan van Gemerden van Vital Huidinstituut is gespecialiseerd in definitieve ontharingsmethoden, zoals het ontharen door middel van flitslicht. Bij haar Huidinstituut vind je alles wat er nodig is om jouw huid weer in balans te brengen of een extra boost te geven. Dit gebeurt altijd met een persoonlijke aanpak en benadering, in een omgeving waar ontspanning het belangrijkst is. Wil jij meer weten over wat de huidspecialisten voor jou kunnen betekenen? Neem dan vooral contact op voor een uitgebreid kosteloos intakegesprek!